Servicii

În societatea modernă serviciile ocupă un loc foarte important. Este greu de crezut că ne-am putea descurca fară a apela la serviciile medicilor, frizerilor, coafezelor, avocaților, contabililor, arhitecților și a multor altor servicii, la fel de importante, dar pe care nu le mai enumărăm acum. La nivelul Uniunii Europene, serviciile generează 68% dintre locurile de muncă, valoare care le plasează în centrul economiei europene. Acest fapt nu putea să treacă neobservat de Comisia Europeană, motiv pentru care alocă resurse financiare importante și în perioada 2021-2027, prin intermediul mai multor programe de finanțare, cu scopul creșterii competivității acestui sector.

Sunt de notorietate programe precum P.N.D.R. 6.2. și 6.4. – Afaceri Neagricole în Mediul Rural, Granturi pentru Investiții, Microgranturi 2000 de euro, Viitor pentru Tineri Neets, Digitalizare pentru I.M.M.-uri, Electric Up, care permit accesarea de fonduri intre 2.000 și 1.000.000 de euro. Așa că, dacă vrei să pornești o afacere în acest domeniu, sau să dezvolți o afacere deja existentă, fondurile europene reprezintă o soluție viabilă și la îndemână ce pot rezolva chiar și în totalitate problemele legate de investiție. Este însă nevoie ca etapele de identificare a programului optim și de concepere a planului de afaceri să fie făcute cu foarte mare atenție. Acesta este motivul pentru care serviciile de consultanță sunt eligibile în aproape toate programele de finanțare. Este singura cheltuială ce poate fi decontată chiar dacă a fost efectuată înainte de semnarea contractului de finanțare, acest fapt fiind făcut posibil tocmai pentru a crește șansele aplicanților de a accesa fonduri europene.

În prima fază, trebuie să-ți identifici clar nevoile, să știi ce vrei să faci, unde vrei să ajungi, ca mai apoi să putem așeza pe hârtie un plan de afaceri cu șanse reale de finanțare. Pentru informații actualizate despre programele aflate în derulare, abonați-vă la newsletter sau accesați blogul nostru.